Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/eftinihoteli.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Евтини Хотели - хотели в Европа

Евтини Хотели,Самолетни Билети

April 27, 2011

Площадите на света

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Площадите на света

Виждали сме какви ли не класации – на ресторанти, градини, хотели, музеи, дори на басейни. Скоро към тази поредица бе добавено и нещо още по-оригинално.

Френското електронно издание Линтернот предложи любопитна класация от типа Топ 10 на най-красивите площади в света, които трябва да бъдат разгледани.

Пръв, естествено, е Големият площад в Брюксел който е апотеоз на фламандската архитектура. На всеки две години той се превръща в цветна градина, изписваща различни мотиви.

Внушителният Червен площад в Москва е втори в класацията, с величествени примери на руската архитектура, като катедралния храм Свети Василий Блажени и Кремъл.

Следва Големият площад Джемаа ел Фна – Маракеш, в Мароко – впечатляващо място, където човек може да опита всички местни кулинарни специалитети съчетани с традиционни атракции.

В иранския град Исфахан се намира Площадът на имамите, четвърти в класацията, следван на от площад Свети Петър пред едноименната базилика във Ватикана.

В класацията са намерили място и Старое Месте в Прага, слънчевия сплит на чешката столица, Площадът на борсата във френския град Бордо, Площадът на Революцията в Хавана и площад Сокало в Мексико, известен и като Площад на Конституцията. Печално известният площад Тянанмън в Пекин и живописният Площад Навона в Рим със своите впечатляващи фонтани си поделят десетото място.

Въпрос на лично мнение е, за кои от градовете ще резервирате самолетни билети, но поне няколко от тях наистина заслужават внимание.

Sorry, the comment form is closed at this time.

X